Apraxia – białoruska legenda sceny pagan. Grupa powstała w 1996 roku w bialoruskim Witebsku i przez dziewięć lat istnienia doczekała się trzech pełnych albumów i wielu pomniejszych wydawnictw. Muzyka grupy jest bardzo charakterystyczna, o czym najlepiej przekonać się samemu. Po pewnym czasie Apraxia zakończyła swój żywot, a jej członkowie sformowali nowy zespół – Molat.

Członkowie:

Aleksander – gitara
Iwan – gitara
Siergiej – gitara
Siergiej – bas

Dyskografia:

Return to ancient (demo) – 1996
Live in Gardariket (album koncertowy) – 1997
Hymns of dark forest (CD) – 1998
Ideology (CD) – 2000
Blood & Soil (EP) – 2001
Kolovrat (CD) – 2003
Voice of Blood (split) – 2004
Blood & Soil / Tie of Times (split) – 2004

Łącza:

Strona oficjalna