Serbski projekt pagan/folk metalowy, który swego czasu zdobył pewną popularność w „podziemiu”. Mimo młodego wieku muzyków i dość surowej produkcji, grupie udało się przemycić kilka ciekawych pomysłów. Na późniejszych wydawnictwach muzyka zyskała nieco lepsze brzmienie, stając się jednocześnie mniej agresywna, ze znacznie zminimalizowanymi wpływami black metalu. Członkowie projektu aktualnie tworzą pop/rockowy Vranorod, a sam Kagan pozostaje chwilowo nieaktywny.

 

Członkowie:

Vandalicum – gitary, flet, wokale
Independor – perkusja, klawisze

Dyskografia:

Ostavština (demo) – 2006
Sahrana Srebrnog Idola (demo) – 2007
Priče sa Alatira (CD) – 2008
Slovensko Bojište (CD) – 2008
Sign from the sky (EP) – 2008
Zemlja Predaka (Kompilacja) – 2008
Monuments of Heathen Sorrow (CD) – 2009
Sounds of ancestral past (Split) – 2009

Łącza:

Myspace