Molat (wersja rosyjska – Molot) został utworzony przez członków Apraxii po jej rozpadzie. Muzyka grupy zmieniła się na przestrzeni lat z black/thrash metalu w wysokiej próby folkmetal, zaprezentowany chociażby na płycie „Pahoniaj da nowaje ery” z 2012 roku, która wyróżnia się bardzo ciekawym użyciem dud, a także kilkoma interesującymi adaptacjami cudzych utworów.

Członkowie:

Oleg – perkusja
Chuck – bas
Juri – gitara
Gunchar – gitara
Necromaniac – wokal

Dyskografia:

Biełyj rok (demo) – 2003
Voice of Blood (split) – 2004
W Plamieni Rasswieta (CD) – 2005
Uwaskraszenie Gierojaw (CD) – 2010
Pahoniaj da nowaje ery (Cd) – 2012

Łącza: 

–