Rosyjska grupa Volkolak, będąca przedstawicielem stylu pagan folk, powstała w wyniku ruchu pogan-Rodzimowierców (wyznających bogów pogańskich) i Ásatrú (wierzących w bogów germańskich), chcących wskrzesić przedchrześcijańską tradycję, jeśli nie na całej ziemi, to chociaż w niektórych jej zakątkach. Oddani czasom praojców uczestniczą w ruchu rekonstrukcji historycznej. Teksty utworów traktują przede wszystkim o dawnych tradycjach i pogaństwie.

Skład:

Mihail Bylin – bas, mandolina, wokale
Grigori Kirjuhin – róg, gitara, drumla, wokale
Pavel Burgov – perkusja, wokale
Larisa Kirjuhina – flet, śpiew

Dyskografia:

Подвиг Седого Короля 2002
Вороны да Вороги 2004 (EP)
Белые Амурские Волки 2004 (Split)
Слава Яриле 2004
Тёмный Блеск Чешуи  2005
Сгинуть… 2010

Łącza:

Myspace